Nu är det vinter på riktigt. Rysskylan har tagit Sverige i ett järngrepp med temperaturer ner mot -17 grader. Men snön ligger gnistrande vit och solen lyser starkt på dagarna så det är så vackert att man inte kan klaga. Veckan avslutades däremot med VAB för mig men Elsa var vid gott mod trots feber så det var inte så betungande.Vi byggde lego, målade med fingerfärg och ”bakade” med play dough så dagarna gick fort! Vi hann med lite badhusbad, kusinhäng, snowraceråkning och kompishäng på helgen! Veckans mat =

Måndag: Falukorv i ugn med kokt potatis
Så gott, så enkelt och så gott (igen). Däremot föredrar jag potatismos till men vi hade bara fast potatis och det är inte så gott att göra mos av.

Tisdag: Spagetti med köttfärssås på en spik
Hade pastadeg över från helgens Delizie. Pastadeg håller sig några dagar i kylen om man lägger i en tätslutande plastpåse. Lite lyxigt att äta hemgjord pasta en tisdag liksom. Bara att ta fram och kavla ut, köra i pastamaskinen och sen koka i 1 minut. Tar ju lika lång tid som att koka vanlig pasta!!! Köttfärssåsen blev lite av en mix av det man har hemma i skåpen…

Onsdag: Baconfyllda potatisbullar 
Veckans nya recept. Och oj vad glatt överraskad jag blev. Dennis har länge varit en stark motståndare till potatisbullar (vilket jag älskar). Men nu hittade jag ett recept som påminner väldigt mycket om kroppkakor (som han älskar) så då gick han med på att testa. DEt gick väl hem ok hos honom med så snart kanske vi kan köra ”vanliga” potatisbullar också! 🙂

Torsdag: Fisk i ugn med ris
Familjens favorit fiskrätt. Vit fick i ugn med ”fransk fisk gratäng” mix á la Findus. Vi bytte ut potatisen mot ris för variation och slängde ihop en cremé fraiche och sweet chilisås med en touch av citron. Fräscht och gott och vi har fått i oss veckans dos av omega 3!

Fredag: Kyckling mozarella i ugn med rostad potatis
Ja, det är en liten variation av det jag åt på restaurang förra helgen. Gillade konceptet men ville göra det lite godare ;). Rensa kycklingfileér och dela dem till hälften på längden. Skiva mozzarella och lägg skivorna inne i kycklingen.

Lördag: Fusk Enchiladas med guacamole
En enkel variation av tacos. Inte för att tacos är så värst avancerat men det är ju en hel del hackandes och många skålar som ska diskas efteråt. Gjorde en liten fusk variant som belv väldigt krämig och god. Dessutom mättar det rejält! Jag stekte bara köttfärs och hackad lök med tacokrydda. Istället för vatten spädde jag med matlagningsgrädde för en krämigare blandning. Vanliga tortillias fylls med köttfärsen, hackad tomat och grön paprika samt hackad mozzarella. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Toppa med riven ost och gratinera i ungen på 250 grader i 10 minuter.

Söndag: Kycklingpaj och ost/skinkpaj
Dagen spenderades med Elsas kompis Leo och hans härliga föräldrar i pulka backen och efter det lunch hemma hos oss. För variationsskull hade jag gjort två pajer och det vart lite över så därför åt vi rester till middag. Men det var ganska skönt att inte behöva laga mat på söndagskvällen! Vi bjöd även på fika paj i form av äppelsmulpaj med kokos *sugar-high*…