4 port
300 gr fullkornsspaghetti
1 gul lök
3 paprikor, gärna olika färger
olja (att steka i)
1 msk curry
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2,5 dl mellangrädde
salt
svartpeppar
2 st kycklingfilé
riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Koka speghettin. Skala och hacka löken. Skär paprikorna i mindre bitar. Fräs lök och paprika, med curryn, i oljan i en stor kastrull.. Tillsätt vattnet, hönsbuljongen och grädden. Låt puttra i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Stek kycklingen på grilljärn så den får färg men att den är rå i mitten. Lägg den kokta spaghettin i en ugnssäker form. Skär ner kycklingen i mindre bitar och fördela kycklingbitarna över spaghettin.
Häll såsen i formen. Rör runt. Toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.