Årets sjätte vecka bjöd på lite VAB (oväntat?). Elsa har varit hostig men glad och pigg vilket gör VAB:en lite mer ansträngd. Det är inte det lättaste att underhålla en livlig 2-åring inomhus när det är fullt med vacker och lockande snö utomhus. Men Dennis kämpade på och Elsa fick gå två dagar på dagis i veckan! Helgen spenderades med familjen (Dennis familj på lördagen och min på söndagen!) Vi åt ganska enkel mat i veckan:

Måndag: Hamburgare med bröd
Vi hade fullt upp på helgen så vi hann inte med någon söndagshandling. Det fick alltså bli en storhanding på måndagen och det resulterar ju alltid i ”hemlagad snabbmat”. Men det är inte fy skam inte för hamburgare är ju läskigt gott! Hittade också ett nytt hamburgerbröd som var en tio-poängare! Fiberrika hamburgerbröd med havre och dinkel… Rekommenderas!

Tisdag: Falukorv med stuvade makaroner
Här behövs det inget recept och ingen kommentar. 🙂

Onsdag: IKEA krubb
IKEA på en onsdag är himmelriket! Lite folk och man kan strosa runt i eget tempo. Vi skulle kolla ut lite nya luckor till köket som står inför en mini-makeover. Och är man på IKEA ska man ju äta köttbullar med brunsås, lingonsylt och potatis (så är det bara)…

Torsdag: Tomatfisk med ris
Veckans första nya recept. Dennis hittade det och lagade det. Vi kommer nog göra om det men då med lite mer sting i det hela! 🙂

Fredag: Sojakyckling med pasta
Det blev en variant av familjens favoriträtt. Istället för cremé fraiche gjorde jag såsen på grädde. Då kan man låta kycklingen koka i såsen så blir den mörare. Slängde dessutom i två pressade vitlökar för att få lite mer sting i det hela!

Lördag: Slottsstek med pressgurka och klyftpotatis
Min första slottsstek gjordes på Morbergs vis. Skippade anjovisen och körde på lite buljong istället och det blev super! Vi serverade klyftpotatis, morötter och lök i ugn till samt gelé och såsen. Jag bakade även ett jätteenkelt kalljäst durumbröd till som uppskattades mycket!.

Söndag: Köttfärslimpa med brunsås och kokt potatis
Min mamma fyllde år på tisdagen så det skulle firas med fika! Hon hade bakat rimbobullar som var himmelskt goda samt en schwarzwaldtårta på mandel! Längtar nu väldigt mycket till Elsas 2-års dag så jag också får baka tårta och bullar i massor! 😉 Vi stannade på middag och blev bjudna på köttfärslimpa med en super god brunsås. Sen var det bara hem till sängen och ladda inför ännu en händelserik vecka!